Ilonen - Juustomuotti


Edellinen sivu

Juustomuotti

  • Juustomuotti 1
  • Juustomuotti 2
  • Juustomuotti 3
  • Juustomuotti 4

Juustomuotti

Juustomuotin pohjakuvion malli on kopioitu Hauhon museossa olevasta vanhasta hämäläisestä juustomuotista 1900-luvun alkuvuosilta. Juustomuotti on ollut tuotannossamme yli 40 vuotta.

Valikoimastamme löytyy kaksi erikokoista juustomuottia. Molempiin on saatavilla myös kannet.



Saatavissa verkkokaupasta

Tuotenumero:10108
Korkeus:7 cm
Koko:Pieni: 17 x 17 cm
Suuri: 20 x 20 cm
Puulaji:Koivu & Pyökki
Värisävyt:Puuvalmis


Lataa ohjeet tästä

Hoito-ohje

- Kastele koko juustomuotti kylmällä vedellä ennen käyttöä, mutta älä koskaan liota sitä.
- Pese muotti käytön jälkeen ja kuivaa hyvin.

Piimäjuusto

2 l kulutusmaitoa
1 l talouspiimää (mielellään käyttöajan loppupuolelta)
4 kpl kananmunia
1 tl sokeria
1 tl suolaa


1. Kuumenna maito melkein kiehuvaksi.
2. Vatkaa piimä ja kananmunat käsin erillisessä kulhossa.
3. Lisää maitoon piimämunaseos hyvin sekoittaen.
4. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes juustomassa alkaa kohoilla kattilan reunoilta ja kirkas hera tulee näkyviin (n. 20 min.)
5. Huuhtele juustomuotti kylmällä vedellä. Vuoraa muotti kostutetulla sideharsolla. Laita muotti kulhon päälle kulmien varaan ja kerää juustomassa muottiin reikäkauhalla. Ripota kerrosten väliin sokeria ja suolaa.
6. Taita sideharson reunat juuston päälle painele se käsin tasaiseksi.
7. Pane juusto kylmään paikkaan muutamaksi tunniksi.
8. Kumoa juusto tarjoiluastiaan ja aloita herkuttelu.